Sportfysiotherapie

 
Na blessures of operaties  moet u revalideren om weer op uw oude sportniveau te komen. Dit vereist specifieke kennis van de fysiotherapeuten en een met fitnessapparatuur uitgeruste praktijk. Al onze therapeuten hebben ervaring in het behandelen en begeleiden van top- en amateursporters. ( Zwitsers volleybalkampioen, ATP tennisser,  Culemborgs zwem- en turntalent). Overleg met coaches en trainers vinden we belangrijk. Het is voor ons dan niet ongewoon om tijdens een training aanwezig te zijn. We kunnen dan de sporter  direct analyseren, adviseren en begeleiden tot op wedstrijdniveau.
Wij zijn bekend met de ziekenhuisprotocollen (revalidatieschema’s), zoals die gehanteerd worden en hebben indien nodig contact met de specialist. Denk hierbij aan revalidatie na een kruisbandplastiek, hernia, schouder etc.
 
Coret Fysiotherapie heeft contacten met diverse Culemborgse sportclubs en verenigingen en verzorgt de akute fysiotherapeutische begeleiding. Met name SV Focus 07 en ZV de Meer worden door ons begeleid en tevens komen veel turnsters van Sportbalans bij ons in de praktijk! Daarintegen nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoording en geven regelmatig, kosteloos, voordrachten over blessurepreventie en trainingsmethodieken. Tevens sponsoren we 6 Culemborgse Clubs middels reclameborden of shirtsponsoring!
 
Zoals gezegd hebben alle therapeuten ervaring met sportrevalidatie maar Joep van der Aa is dé sportfysiotherapeut, studerend aan het SOMT!
 
Ook binnen de sportrevalidatie blijft Coret Fysiotherapie up to date: bijvoorbeeld met de nieuwste vorm van tapen: Het Medical Taping Concept. Lees hier alles over onder het kopje "medical taping"